Selecteer een pagina
 

3 Boeken die je helpen met je burn-out

Ik schreef al eens over hoe je een burn-out kunt voorkomen en wat de symptomen zijn. Maar als je al het gevoel hebt dat je in een burn-out zit, wat kun je dan doen? Het allerbelangrijkste is rust, veel rust. Daarnaast moet je het de tijd geven. Het gaat voorbij, echt waar. Ook al voelt het misschien niet zo.

Wat voor mij werkte tijdens mijn overspannenheid was lezen. Vooral fictie want daar kon ik me lekker in verliezen, maar ook boeken over burn-out of ander self-help boeken want dat hielp me om mezelf beter te begrijpen. Door het lezen van die boeken heb ik heel veel over mezelf geleerd en hoe ik dingen beter aan kon pakken. Vandaag deel ik 3 self-help boeken met je die je misschien tijdens je burn-out of als tegen een burn-out aan zit kunt lezen. Om meer over jezelf en je burn-out te leren.

3 Boeken die helpen met je burn-out

Fuck the quarterlife crisis

De quarterlife crisis en burn-out gaan vaak hand in hand. De quarterlife crisis is eigenlijk de periode in je leven waarin je niet goed weet wat je wil, je ongelukkig bent over je huidige situatie en je meer uit je leven wil halen. Dit speelt zich af tussen je 20ste en 30ste levensjaar. Vandaar de naam de quarterlife crisis.

Omdat de druk voor twintigers zo ontzettend hoog wordt gelegd komen er ook steeds meer mensen in die leeftijd met burn-out klachten. Dit boek probeert dat voor te zijn door op tijd te leren omgaan met keuzestress, prestatiedruk en chronische twijfel.

Ook als je al wel burn-out klachten hebt zijn de lessen in dit boek ontzettend waardevol. Door de fijne schrijfstijl van Femke en de lessen in dit boek, kun je hier echt wat van leren en jezelf beter leren kennen.

Happy life 365

Happy life 365 gaat niet over burn-out maar geeft handvatten voor een gelukkiger leven. Dat wil niet zeggen dat je nu ineens hard aan de slag moet voor dat droomleven. Neem eerst maar eens de tijd om door die burn-out klachten heen te komen. Maar de inzichten in dit boek hielpen mij wel om bijvoorbeeld beter om te gaan met piekeren en het loslaten van gedachten die mij niet verder hielpen.

Het boek leert je positiever te zijn, ook als het nu even niet zo lekker gaat. Want dat komt wel weer. Zoals ik al zei hielp het mij vooral met piekeren, ik heb nu geleerd dat als ik aan het piekeren ga ik mezelf de vraag moet stellen, kan ik hier nu direct iets aan doen? Als het antwoord ja is, ga ik dat ook meteen doen, is het antwoord nee dan moet ik het van mezelf loslaten. Dat lukt niet altijd, maar het helpt me wel om minder te piekeren.

3 Boeken die je helpen met je burn-out

Jij bent een badass

Dit boek van Jen Sincero is iets anders als de andere boeken, maar daardoor niet minder goed. Jij bent een badass gaat dieper in op de law of attraction en hoe je daarmee je leven meer naar je hand kan zetten. Ik ga heel eerlijk zijn, dit boek is niet voor iedereen weggelegd. Hij zit namelijk in sommige hoofdstukken tegen het zweverige aan en daar moet je maar net van houden. Maar ondanks dat vind ik het een heel waardevol boek.

Jij bent een badass geeft je hands on tips om mee aan de slag te gaan om te stoppen met twijfelen aan jezelf en gelukkiger te worden. De tips in dit boek zetten je ook echt aan het werk dus daar moet je wel energie voor hebben.

Het leuke aan dit boek is hoe Jen Sincero humor en anekdotes gebruikt om haar tips duidelijk te maken. Het boek is heel humoristisch en daardoor niet zwaar om te lezen. Ondanks het zweverige soms dus een heel goed boek.

Dit waren ze! Neem je tijd om een boek te lezen wat bij jou past, en als je hier nog niet aan toe bent doe het dan vooral niet. Kijk waar jij klaar voor bent, dat is het belangrijkste. Luister goed naar jezelf en volg je gevoel die heeft het namelijk vrijwel nooit mis. Vergeet niet met je burn-out klachten naar de huisarts te gaan als dat nodig is. Zorg goed voor jezelf!


3 Boeken die je helpen met je burn-out

Pin It on Pinterest

Share This