Selecteer een pagina
 

3 Lessen die ik leerde uit boeken

door | sep 17, 2018 | Uncategorized | 0 Reacties

Jullie weten ondertussen wel dat ik graag lees. Mijn favoriete genre zijn boeken over persoonlijke ontwikkeling. In deze boeken staat vaak een hoop wat niet relevant is, maar er staan ook veel dingen in waar je echt iets aan hebt. Uit een aantal boeken die ik de laatste tijd las heb ik wat lessen gehaald die ik graag met je wil delen. Misschien heb je er wat aan en misschien leer je nog iets nieuws.

Creativiteit en inspiratie kan je aantrekken

Niemand is altijd creatief, maar je kan jezelf wel een handje helpen. Door je klaar te maken om ideeën en inspiratie te ontvangen. Dit klinkt misschien een beetje zweverig, en het kan zijn dat je hier helemaal niet van houd, maar hear me out.

Als jij open staat voor creativiteit en inspiratie heb je veel meer kans dat je geïnspireerd raakt. Maar lig jij bijvoorbeeld de hele dag in bed, jezelf klote te voelen. Dan zul je niet snel geïnspireerd raken.

Meer lezen over Big magic? Klik hier!

Dus wat moet je dan wel doen? Ga douchen, kleed je aan en ga op zoek. Als jij ervoor openstaat om nieuwe dingen te ontdekken, dan komt die inspiratie vanzelf naar je toe. En hoe beter jij voor jezelf zorgt en hoe lekkerder jij in je vel zit hoe makkelijker die inspiratie bij jou kan binnendringen.

Zweverig? Ja misschien, maar als ik kijk naar mijn eigen leven klopt het wel. Als ik met mijn laptop in bed kruip komen er echt geen geweldige ideeën bij me op. Maar zodra ik op mijn plekje ga zitten, klaar voor de dag. Kleren aan heb, mijn haar even in model heb gedaan raak ik veel sneller geïnspireerd. Ik zou zeggen probeer het eens en als het niks voor jou is, ook goed.

Deze les komt uit het boek Big Magic van Elizabeth Gilbert en je koopt hem hier.

babe you got this lessen uit boeken self help persoonlijke ontwikkeling

Je bent Obama niet

Deze les was voor mij echt een eye opener. Het draait erom dat het helemaal niet erg is als het een keer niet lukt. Als je die deadline niet haalt of iets niet kan doen. Je bent immers Obama niet. Je moet blijven relativeren.

Dat is overigens helemaal niet zo makkelijk als het klinkt. Als je verantwoordelijkheden steeds groter worden is blijven relativeren niet zo makkelijk meer. Toch is dit de enige manier om jezelf in de hand te houden. Als je je overal druk over gaat maken word je langzaam gek.

Ja het is vervelend als een klant of collega even niet blij met je is. Maar mensen zijn echt niet continu bezig met het feit dat jij het een keertje niet zo goed deed. Dat zijn ze zo weer vergeten als je verder gaat en je best blijft doen.

“Ik houd me niet bezig met wereldproblematiek, dus een deadline missen is geen ramp.

Elisah Jacobs

Deze les komt uit het boek Babe, you got this (aanrader) en koop je hier.

Je kunt beter geïnteresseerd zijn dan interessant

Als je connecties met mensen wil opbouwen kan je beter geïnteresseerd zijn dan interessant. Toen ik dit las in the art of people dacht ik ‘ja, je hebt gelijk’.

De meeste mensen praten graag over zichzelf. Liever nog dan dat ze luisteren naar anderen. Als je goede relaties wil opbouwen is het dus zaak om goed te luisteren naar mensen. Mensen vinden je al gauw aardig als je interesse in ze toont.

Maar betekent dit dan dat je nooit over jezelf mag praten. Tuurlijk niet. Maar als de ander aan het woord is let dan goed op wat ze zeggen en vraag eens door over de dingen die ze vertellen. Vertellen ze vol trots over hun kinderen vraag dan eens hoe oud ze zijn of hoe ze heten. Dit wordt ontzettend gewaardeerd.

Ik probeer nu binnen contact met andere mensen beter te luisteren en het werkt echt. Het wordt echt gewaardeerd en zorgt er meteen voor dat andere mensen ook meer interesse in jou tonen.

‘Je kunt beter geintresseerd zijn dan interessant’ komt uit het boek The Art of People die je hier kan vinden.
Al deze lessen hebben mijn kijk en aanpak veranderd. Ik doe dingen nu net even anders en dat bevalt goed. Als een van de lessen je aandacht trok vergeet dan niet het boek te bestellen want er staan nog veel meer goede tips in die de moeite waard zijn!

 

Hey jij!

Hey jij, leuk je te zien! Op deze blog kun je allerlei info vinden over mentale gezondheid en persoonlijke groei. Want wie wil er nou niet lekker in zijn vel zitten en goed voor zichzelf zorgen? Pak een kop koffie of thee en ga lekker lezen!

Monique Jebbink

Get Social

Motivatie Mail!

Instagram

september 17, 2018

Dit vind je vast ook leuk…

Happy Life 365 voor een leuker leven | Boek review

Happy Life 365 voor een leuker leven | Boek review

Het is weer zover. Ik heb weer een boek uitgelezen. Een boek wat ik graag met jullie wil delen, omdat ik er best wel wat inzichten uit heb gehaald. Ik heb dit jaar als doel om iedere maand minstens één boek te lezen. Voor sommige is dat misschien niet veel, maar ik...

Mijn belangrijkste lessen uit de Miracle Morning

Mijn belangrijkste lessen uit de Miracle Morning

Afgelopen maand deelde ik mijn review over het boek Miracle Morning. Maar wat is me in die tijd allemaal bijgebleven, en hoe zien mijn ochtenden er nu uit? Het leek me leuk om een kleine recap te doen en terug te kijken op de afgelopen maand. Want een boek lezen is...

Het is oké als je even geen inspiratie hebt

Het is oké als je even geen inspiratie hebt

Je kent het wel, die momenten dat je even totaal geen inspiratie hebt. Ik heb ze regelmatig. Dan wil ik wel schrijven maar er komt niets uit mijn vingers. Ik staar meestal 10 minuten naar een leeg document, zonder succes. Hoe graag je ook zou willen, je kunt jezelf...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This