Selecteer een pagina
 

3 simpele manieren om jezelf te motiveren

door | mrt 1, 2019 | Mindset | 0 Reacties

De wekker gaat, je hebt een ellenlange to do list en je hebt nu de keuze, ga je opstaan en aan de slag of blijf je nog eventjes liggen. Ik kies regelmatig voor het laatste, nog even blijven liggen kan geen kwaad toch. Maar soms worden die 10 minuten een half uur of een uur en dan heb je ineens heel veel tijd verspild. Wat kan je nou doen om op zoโ€™n moment een motivatie boost te krijgen. Zodat je toch je bed uitgaat en aan de gang gaat. Ik heb 3 manieren die voor mij vaak goed werken en die deel ik met je in dit artikel.

3 simpele manieren om jezelf te motiveren

Luister een motiverende meditatie

Soms moet je gewoon even een schop onder je kont krijgen en van een ander horen dat je het kunt. Daarvoor zijn er echt hele fijne meditaties. Even dat momentje voor jezelf voor je aan de gang gaat met een boost aan motivatie. Zelf gebruik ik op het moment de Meditation Moments app een goede meditatie voor inspiratie en motivatie vind ik de visualisatie leef je droom. Je visualiseert wat je droom is en hoe je die gaat bereiken en geloof me, dat werkt enorm motiverend.

Schrijf op wat je graag wil bereiken

Wat ook goed werkt voor mij is om op te schrijven wat ik graag wil bereiken, dit kan zijn wat ik die dag wil doen maar ook lange termijn doelen. Door aan het schrijven te gaan en op te schrijven wat ik echt graag wil krijg ik meteen motivatie om ermee aan de slag te gaan. Want die dromen en doelen wil ik maar wat graag bereiken. Schrijf op wat je daarvoor moet doen, de grote maar ook de kleine stappen. Je zult merken dat je meteen zin krijgt om ermee aan de gang te gaan.

Maak een motivatie playlist

Muziek kan je helemaal in een bepaalde stemming brengen, het kan je dus ook motiveren. Denk aan liedjes als eye of the tiger, daar krijg je meteen een drive van. Maak een playlist aan op je telefoon of op Spotify met liedjes die jou motiveren. Waarvan jij kracht krijgt en waardoor je actie wilt ondernemen.

Nog een extra tip, plan de avond van te voren wat je allemaal moet gaan doen de volgende dag. Zo sta je s ochtends gemotiveerder op en weet je meteen waarmee je aan de slag kan. Je kan er voor kiezen om eerst de saaiste taak te doen zodat je er van af bent, maar ik vind het fijn om taken waar creativiteit voor nodig is eerst te doen. Kijk wat bij jou past en dan kun ook jij jezelf motiveren om aan de slag te gaan.


Dit motiveert je misschien ook:

5 Mega inspirerende TED talks voor tussendoor

3 Dingen om te doen voor je (werk)dag begint

De 3 beste podcasts voor Girlbosses

Hey jij!

Hey jij, leuk je te zien! Op deze blog kun je allerlei info vinden over mentale gezondheid en persoonlijke groei. Want wie wil er nou niet lekker in zijn vel zitten en goed voor zichzelf zorgen? Pak een kop koffie of thee en ga lekker lezen!

Monique Jebbink

Get Social

Motivatie Mail!

Instagram

maart 1, 2019

Dit vind je vast ook leuk…

Jezelf Vergelijken Werkt Niet! Dit Kun Je Beter Doen.

Jezelf Vergelijken Werkt Niet! Dit Kun Je Beter Doen.

Je herkent het vast wel, dat je jezelf vergelijkt met anderen. Dat je jezelf minder goed vind dat je het gevoel hebt dat wat jij allemaal gedaan hebt in het niet valt bij die ander, of simpelweg dat je een tikkeltje jaloezie voelt. Dat is jammer, want je hoeft...

3 Boeken Over Burn-Out Voor Extra Motivatie

3 Boeken Over Burn-Out Voor Extra Motivatie

Ik schreef al eens over hoe je een burn-out kunt voorkomen en wat de symptomen zijn. Maar als je al het gevoel hebt dat je in een burn-out zit, wat kun je dan doen? Het allerbelangrijkste is rust, veel rust. Daarnaast moet je het de tijd geven. Het gaat voorbij, echt...

Jezelf klaarstomen voor een succesvolle maandag

Jezelf klaarstomen voor een succesvolle maandag

Maandagen de een houd ervan, de ander heeft er een hekel aan. Zelf ben ik fan, ik ben aan het begin van de week veel productiever en heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan. Maar ik ken genoeg mensen die op maandag echt last hebben van opstartproblemen. Of je...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This