Selecteer een pagina
 

4 Gewoontes om zelfverzekerder te worden

door | okt 7, 2018 | Mindset | 0 Reacties

Iedereen is wel onzeker over iets, dat is heel normaal. Maar het kan ook vervelend zijn, als het je ervan weerhoud om dingen te doen die je graag wil doen. Ik ben bijvoorbeeld ontzettend bang om fouten te maken. Zodra ik iets niet goed doe word ik ontzettend onzeker en dat zorgt ervoor dat ik hetgeen wat ik fout deed de volgende keer niet meer wil doen. Lastig, want dat kan natuurlijk niet.

Maar zelfverzekerd zijn is niet altijd even makkelijk. Gelukkig kun je het jezelf wel aanleren. Door de 4 gewoontes in dit artikel toe te passen zul je je minder onzeker voelen. Probeer de gewoontes vast te houden, het heeft namelijk tijd nodig. Maar als het je lukt is het resultaat ontzettend fijn.

Wat heb je al bereikt?

Probeer eens terug te gaan in de tijd. Waar stond je een paar jaar geleden en wat heb je eigenlijk al bereikt. Door regelmatig stil te staan bij de dingen die je al bereikt hebt, motiveer je jezelf positief. Iedereen groeit, ook al heb je dat soms niet in de gaten.

Plan voor jezelf iedere maand een moment in om terug te kijken. Wat is er de afgelopen maand goed gegaan, wat heb je gedaan en hoe heb je dit voor elkaar gekregen. Deze motivatie geeft je meer zelfvertrouwen. Je hebt immers een hele hoop bereikt.

Je hoeft echt niet alleen trots te zijn op de grote prestaties. Ook kleine dingen zijn belangrijk, want laten we eerlijk zijn. Het zijn de kleine dingen, die het doen.

Stel kleine doelen

Hoewel ik het heerlijk vind om een 5 jaren plan samen te stellen, is het beter om met kleine doelen te beginnen. Hoe kleiner het doel, hoe makkelijker het te behalen is en als je dan eenmaal zoโ€™n doel bereikt hebt. Dan mag je echt wel even trots op jezelf zijn.

Die trots zal overgaan in zelfvertrouwen. Door kleine doelen te stellen heb je continu die positieve energie, je behaalt er namelijk een stuk meer. Daarbij is het ook nog eens goed voor je motivatie. Win, win dus!

Werk aan je houding

Hoe jij jezelf opstelt tegenover anderen zegt een hoop over wie je bent. Ook als je onzeker bent is het belangrijk om stevig in je schoenen te staan. Rechte rug, schouders naar achter, je kent het wel. Toch zit hier wel een reden achter.

Als je een zelfverzekerde houding hebt zal je je sterker voelen. Misschien niet bewust maar het gebeurt wel. De onzekerheid zal wat minder op de voorgrond zijn en mensen zullen je waarschijnlijk anders benaderen.


Probeer dus te werken aan die houding. Lukt het je niet zelf? Er bestaat therapie voor! Bij Cesar therapie leer je wat een juiste houding is en hoe je die aanneemt. Beter voor je lichaam en beter voor je geest dus.

Werk aan jezelf

Blijf vooral hard aan jezelf werken. Probeer er een gewoonte van te maken om met je mindset bezig te zijn. Dit kan zijn door wat tijd voor jezelf te nemen als je het nodig hebt, of een informatief boek te lezen.

Net zo belangrijk is je lichamelijke gezondheid. Niet perse omdat je er fysiek anders uit gaat zien, maar omdat je fit en sterk bent. Je zal zien dat je veel meer aankan als je denkt en daar krijg je zelfvertrouwen van.

Als laatste wil ik even kort zeggen dat het echt niet nodig is om onzeker te zijn. Je bent prima zoals je bent, ook al geloof je dat misschien niet helemaal. Probeer jezelf te motiveren en zeg het hardop tegen jezelf als je iets goed gedaan hebt. Je kunt het namelijk, dat weet ik zeker.

Hey jij!

Hey jij, leuk je te zien! Op deze blog kun je allerlei info vinden over mentale gezondheid en persoonlijke groei. Want wie wil er nou niet lekker in zijn vel zitten en goed voor zichzelf zorgen? Pak een kop koffie of thee en ga lekker lezen!

Monique Jebbink

Get Social

Motivatie Mail!

Instagram

oktober 7, 2018

Dit vind je vast ook leuk…

Jezelf Vergelijken Werkt Niet! Dit Kun Je Beter Doen.

Jezelf Vergelijken Werkt Niet! Dit Kun Je Beter Doen.

Je herkent het vast wel, dat je jezelf vergelijkt met anderen. Dat je jezelf minder goed vind dat je het gevoel hebt dat wat jij allemaal gedaan hebt in het niet valt bij die ander, of simpelweg dat je een tikkeltje jaloezie voelt. Dat is jammer, want je hoeft...

3 Boeken Over Burn-Out Voor Extra Motivatie

3 Boeken Over Burn-Out Voor Extra Motivatie

Ik schreef al eens over hoe je een burn-out kunt voorkomen en wat de symptomen zijn. Maar als je al het gevoel hebt dat je in een burn-out zit, wat kun je dan doen? Het allerbelangrijkste is rust, veel rust. Daarnaast moet je het de tijd geven. Het gaat voorbij, echt...

Jezelf klaarstomen voor een succesvolle maandag

Jezelf klaarstomen voor een succesvolle maandag

Maandagen de een houd ervan, de ander heeft er een hekel aan. Zelf ben ik fan, ik ben aan het begin van de week veel productiever en heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan. Maar ik ken genoeg mensen die op maandag echt last hebben van opstartproblemen. Of je...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This