Selecteer een pagina
 

5 Kleine veranderingen die je gelukkiger maken

Gelukkiger zijn, wie wil dat nou niet. Het liefst ben je altijd gelukkig, maar realistisch is dat niet. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om je geluks-basis sterker te maken. Zodat je overall lekkerder in je vel zit en dus gelukkiger wordt. Lees je mee met mijn tips?

5 Kleine veranderingen die je gelukkiger maken

Zorg voor genoeg slaap

We hebben het tegenwoordig vaak druk, en onze slaap kan daar flink onder lijden. Maar genoeg slaap hebben is heel belangrijk voor je stemming. Als je moe wakker word kan je er donder op zeggen dat je een rothumeur hebt in de ochtend. En dan moet de rest van de dag nog beginnen.

Zorg dus dat je genoeg slaap krijgt. Test uit hoeveel slaap voor jou goed is, het kan zijn dat je aan 6 uur genoeg hebt maar ook dat je minstens 8 nodig hebt. Probeer het gewoon uit en kijk waar jij je het beste bij voelt.

Sociale interactie

Zelfs als je introvert bent is sociale interactie heel belangrijk. Vooral met mensen die je lief hebt. Dit zorgt voor extra geluk en een betere stemming. Dus bel die vriendin eens op die je al even niet gesproken hebt, of ga lunchen met je lief. Fijn voor jou, maar ook voor de ander dus dat is ook nog eens een win win.

Lees eens wat vaker een boek

De universiteit deed in 2009 onderzoek naar lezen, slechts 6 minuten per dag lezen vermindert je stress met twee derde. Dat is best behoorlijk. Lezen is ook nog eens hartstikke leuk, als je fictie leest kun je je echt even in een andere wereld wanen. Lees je meer self help of zakelijke boeken dan steek je er ook nog eens wat van op.

Boeken hoeven ook nog eens helemaal niet duur te zijn, zo kocht ik laatst een hele goede thriller voor €7,50. En ook met een e-reader kan je goedkoop boeken lezen met bijvoorbeeld Kobo plus.

Rust uit en neem tijd voor jezelf

Op tijd je rust pakken en tijd voor jezelf nemen is niet altijd even makkelijk. Zoals ik al zei, we zijn vaak druk. Toch is uitrusten en echt even ontspannen heel fijn en goed voor je stemming. Je krijgt frisse energie zodat je er weer helemaal tegen kan.

Wat je dan moet doen om uit te rusten? Dat is aan jou, denk aan een boek lezen of een serie kijken. Andere mensen doen liever een meditatie of even helemaal niks. Kies op tijd voor jezelf. Voel je dat je jezelf tegen zit te werken, of dat je energie op is. Ga even ontspannen. Je zal je daarna een stuk beter voelen.

Frisse lucht

Iedere dag even naar buiten gaan is goed voor je, dat weet je vast zelf ook wel. Maar als je thuis werkt schiet het er nog wel eens bij in. Probeer iedere dag even een momentje te plannen waar je naar buiten kan. Ga een blokje om of fiets naar je afspraken.

Vooral als het lekker weer is word je gelukkiger van buiten zijn. De regen kan je stemming echter flink verpesten. Ga naar buiten zodra de zon schijnt. Dan word je instant vrolijk.

Geluk is voor iedereen anders, maar met deze tips is er voor ieder wat wils. Ze kunnen je stemming verbeteren en dat is fijn als je een off dag hebt. Daarbij zijn ze ook nog eens gewoon goed en gezond. Ik zou zeggen ga ermee aan de slag en probeer ze in te plannen in je dag.


Pin It on Pinterest

Share This