Selecteer een pagina
 

Jezelf Vergelijken Werkt Niet! Dit Kun Je Beter Doen.

door | jul 12, 2019 | Jouw Ontwikkeling, Overig, Zelfvertrouwen | 0 Reacties

Je herkent het vast wel, dat je jezelf vergelijkt met anderen. Dat je jezelf minder goed vind dat je het gevoel hebt dat wat jij allemaal gedaan hebt in het niet valt bij die ander, of simpelweg dat je een tikkeltje jaloezie voelt. Dat is jammer, want je hoeft jezelf niet te vergelijken met anderen. Jij bent uniek en goed zoals je bent. Maar soms sluipt het er toch in, of zie ik dat verkeerd?

Ik betrap mezelf er wel eens op. Op dat spiegelen en vergelijken. Want wat heb ik nou eigenlijk allemaal bereikt in mijn leven? En precies dan komt die onzekerheid. Onzekerheid die je helemaal niet kan gebruiken. Je bent bezig om jezelf te laten groeien, je wil sterker worden, steviger en je schoenen staan, meer zelfvertrouwen en waarschijnlijk houd je 10 ballen tegelijk in de lucht. Die onzekerheid houd je dan alleen maar tegen.

Maar laten we even eerlijk zijn. Iedereen heeft hier wel eens last van en een schande is het zeker niet. Het enige wat je te doen staat als je in de vergelijkings-modus zit is je denken aanpassen. Niet altijd makkelijk, maar wel belangrijk. Dus ik heb enkele tips voor je opgeschreven, zodat je hier doorheen komt. En je weer helemaal jezelf kan zijn. Zonder te vergelijken.

Vergelijk jouw hoofdstuk 1 niet met iemand anders zijn hoofdstuk 20

– Onbekend

Dit is een van de belangrijkste lessen die ik in mijn leven heb geleerd. Iedereen is in een ander hoofdstuk van zijn leven. De een gaat sneller door zijn hoofdstukken heen dan de ander en juist dat maakt vergelijken zo gevaarlijk. 

Als jij net begint met het ontwikkelen van jezelf moet je niet verwachten dat jij meteen net zo lekker in je vel zit als die Insta chick die haar leven helemaal op orde lijkt te hebben. Iedereen is anders en het heeft dan ook geen nut om jezelf te vergelijken. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan.

Focus op jezelf

Als iedereen anders is en het dus geen nut heeft om te vergelijken, waarom zou je dan de focus bij die ander leggen als je ook kan focussen op jezelf? Juist door die focus bij jezelf te leggen kun je groei behalen. Wat een ander doet, heeft daar totaal niets mee te maken. 

Vergelijken is ook nog eens hartstikke vermoeiend. “Wat doet die ander? Moet ik dat ook doen?” Nee, dat moet je niet. Kijk wat voor jou werkt. Daar heeft niemand anders iets mee te maken. Heb je me gehoord ;)? Doe wat jij wil, en wat goed voelt voor jou! Vind je het lastig om dit te onthouden? Schrijf het op, iedere dag, 10x, 20x, 100x maakt niet uit. Zorg dat je het nooit meer vergeet.

Vergelijken op social media

Door de komst van social media is het nog makkelijker geworden om jezelf te vergelijken met anderen. Mijn tip, doe het jezelf niet aan. Ik zeg niet dat je moet stoppen met social media want social media heeft ook veel goede kanten, wat ik wel wil zeggen is dat je geen mensen moet volgen waarbij jij in de vergelijkings-modus schiet. Je kunt veel beter mensen volgen die je inspireren, motiveren en energie geven om aan de slag te gaan met wat jij wil bereiken of natuurlijk mensen waar jij gewoon blij van word. Laat de rest lekker voor wat het is. Oh en side note, het kan zijn dat die mensen waar jij onzeker van word vrienden of familie zijn. Dat is natuurlijk net iets lastiger. Maar ook hier geldt, denk aan jezelf. Of zet ze op mute, dan volg je ze nog wel zie je alleen hun berichten niet.

Ik heb een opdracht voor je, ga eens je insta door. Wie volg je allemaal. En word je daar nog blij van? Verwijder wie je wil verwijderen, en mute de mensen die je niet wil verwijderen, maar die je ook niet hoeft te zien! Geeft het rust? Laat het me weten!

Sinds ik op social media alleen nog maar mensen volg die ik echt wil volgen, scheelt me dat zoveel stress. Ik was ook continu bezig met vergelijken. “Zij is net begonnen en heeft al 5 klanten dat gaat mij echt nooit lukken!” Door streng te kijken naar wie me echt inspireert, heb ik daar nu bijna geen last meer van. 

Echt. Laat je niet gek maken en focus op jezelf. Dat brengt je meer dan jezelf continu vergelijken met anderen. Daarnaast geeft het zoveel meer rust als je dat vergelijken loslaat en je je energie in jezelf steekt in plaats van in anderen. Dus stop ermee, laat dit je wake up call zijn en blijf dicht bij jezelf. Ik weet zeker dat jij je zoveel beter voelt als je dat vergelijken loslaat!


Jezelf vergelijken met anderen werkt niet.

Als je je verveeld en aan jezelf wil werken, dan heb ik hieronder enkele fijne boeken om te lezen!

Laat je zien!
€19,99
Durf te falen
€20,99
De Cyclus Strategie
€20,99
Master your mindset
€19,95
Proudly Imperfect
€20,00
Heb je nou al een vriend?
€17,99
Laat je zien!
€19,99
Durf te falen
€20,99
De Cyclus Strategie
€20,99
Master your mindset
€19,95
Proudly Imperfect
€20,00
Heb je nou al een vriend?
€17,99
Laat je zien!
€19,99
Durf te falen
€20,99
De Cyclus Strategie
€20,99
Master your mindset
€19,95
Proudly Imperfect
€20,00
Heb je nou al een vriend?
€17,99

Hey jij!

Hey jij, leuk je te zien! Op deze blog kun je allerlei info vinden over mentale gezondheid en persoonlijke groei. Want wie wil er nou niet lekker in zijn vel zitten en goed voor zichzelf zorgen? Pak een kop koffie of thee en ga lekker lezen!

Monique Jebbink

Get Social

Motivatie Mail!

Instagram

Dit vind je vast ook leuk…

Start Before You’re Ready – Simone Levie

Start Before You’re Ready – Simone Levie

Start before you're ready van Simone Levie is zo'n boek dat je in 1 keer uitleest. Je weet wel, zonder pauzes. Zo'n boek wat je mee neemt naar de wc, omdat je niet kunt stoppen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zit nooit lang op de wc. Is nou ook niet direct...

3 Boeken Over Burn-Out Voor Extra Motivatie

3 Boeken Over Burn-Out Voor Extra Motivatie

Ik schreef al eens over hoe je een burn-out kunt voorkomen en wat de symptomen zijn. Maar als je al het gevoel hebt dat je in een burn-out zit, wat kun je dan doen? Het allerbelangrijkste is rust, veel rust. Daarnaast moet je het de tijd geven. Het gaat voorbij, echt...

Creatief Bezig Zijn Helpt Jouw Ontspannen

Creatief Bezig Zijn Helpt Jouw Ontspannen

Dat het rare tijden zijn is je vast niet ontgaan. Corona houd ons allemaal in zijn greep en ik neem aan dat je net als de meeste mensen veel thuis zit nu. Een goed moment om uit te rusten en bij te komen. Iets wat voor mij goed werkt om te ontspannen en tot rust te...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This