Selecteer een pagina
 

Creatief Bezig Zijn Helpt Jouw Ontspannen

door | apr 1, 2019 | Gezondheid, Jouw Ontwikkeling, Ontspanning | 0 Reacties

Dat het rare tijden zijn is je vast niet ontgaan. Corona houd ons allemaal in zijn greep en ik neem aan dat je net als de meeste mensen veel thuis zit nu. Een goed moment om uit te rusten en bij te komen. Iets wat voor mij goed werkt om te ontspannen en tot rust te komen is creatief bezig zijn. Zo vind ik het leuk om te scrapbooken en met aquarel te spelen. Daarnaast leer ik ook graag iets nieuws bij voorkeur iets creatiefs. Fun fact, ik leerde waterverven dankzij YouTube!

Als jij ook graag creatief bent, maar even niet weet waar je het zoeken moet, wat ik me goed kan voorstellen er zijn zoveel opties! Gelukkig heb ik een aantal ideeën! Monique to the rescue zullen we maar zeggen :D.

3 manieren om creatief bezig te zijn

Ontdek iets nieuws en ontspan

Hoe leuk is het om een nieuwe skill te ontdekken. Op het internet staat zoveel leuks, kies voor iets wat je nog niet eerder gedaan hebt. Ben je een illustrator? Ga dan eens muziek maken. Of kun jij de mooiste borduurwerkjes maken? Wat dacht je van schilderen. Er is zoveel leuks om te ontdekken en te proberen dus ga eens op zoek naar iets wat je interesseert. Iets wat je altijd al leuk leek maar waar je nooit aan begonnen bent en probeer het gewoon, het ergste wat er kan gebeuren is dat het achteraf toch niet zo leuk was als je dacht. Dan ga je gewoon weer op zoek naar iets anders, om te doen.

Ik had bijvoorbeeld nooit gedacht dat ik aquarellen leuk zou vinden. Het leek me veel te moeilijk, maar dat is het dus niet! Met een beetje hulp van YouTube had ik binnen no time een aantal schattige kunstwerkjes gemaakt. Zoek op YouTube naar watercolor tips en je komt een heel eind.

Doe een creatieve cursus

Om terug te komen op iets nieuws ontdekken, doe eens een cursus. Er zijn online duizenden creatieve cursussen te vinden. Een goed medium om te proberen is bijvoorbeeld SkillShare. Op SkillShare vind je uiteenlopende cursussen over van alles en nog wat. Bijvoorbeeld over video editing of fotografie. Op SkillShare heb je een maandelijks abonnement en kun je zoveel cursussen doen als je wilt. Leuk dus om iets nieuws mee te leren.

Naast SkillShare ben ik ook groot fan van Udemy. Ik ben zelf bezig met een cursus copywriting. Wat heel goed van pas komt na de re-branding van deze website. Ik ben blogs aan het herschrijven en verbeteren. Zodat jij hier nog meer waarde uit kunt halen. Ook nog eens mooi mee genomen. Veel van deze cursussen hebben een certificaat. Afhankelijk van de cursus die je kiest kan dit een heel leuk extraatje zijn op je cv.

Tipje betreft Udemy, ze hebben vaak acties waarbij cursussen enorm afgeprijsd zijn. Let dus goed op wanneer je een cursus koopt!

Verbeter je huidige creatieve skills

Waarschijnlijk ben je al wel eens creatief. Misschien heb je net zoals ik een blog, of heb je een creatief bedrijf. Je kunt je tijd natuurlijk ook benutten met het verbeteren van de skills die je al hebt. Op YouTube zijn heel veel tutorials te vinden waar je je skills mee kan verbeteren. En anders kun je ook eens op SkillShare of Udemy kijken wat ik net noemde. Er zijn genoeg mogelijkheden.

Onthoud dat creatief bezig zijn vooral leuk moet blijven. Push jezelf niet te hard en als je geen zin hebt om iets nieuws te leren, maar gewoon aan de slag wil met de skills die je al hebt, doe dat dan vooral. Zoals ik in de intro al zei, het is een rare tijd. Doe wat goed voelt voor jou en laat je niet gek maken!


Creatief bezig zijn helpt jouw ontspannen zeker nu

Heb je wat creatieve tools nodig? Hieronder een selectie met wat ik graag gebruik!

Bloemen Borduurpakket Voorjaarsbloemen
€31,95
Kleuren op nummer 2
€9,99
Van Gogh aquarel papier – wit – FSC mix
€7,99
Van Gogh aquarel 24 napjes met accessoires
€36,00
Bloemen Borduurpakket Voorjaarsbloemen
€31,95
Kleuren op nummer 2
€9,99
Van Gogh aquarel papier – wit – FSC mix
€7,99
Van Gogh aquarel 24 napjes met accessoires
€36,00
Bloemen Borduurpakket Voorjaarsbloemen
€31,95
Kleuren op nummer 2
€9,99
Van Gogh aquarel papier – wit – FSC mix
€7,99
Van Gogh aquarel 24 napjes met accessoires
€36,00

Hey jij!

Hey jij, leuk je te zien! Op deze blog kun je allerlei info vinden over mentale gezondheid en persoonlijke groei. Want wie wil er nou niet lekker in zijn vel zitten en goed voor zichzelf zorgen? Pak een kop koffie of thee en ga lekker lezen!

Monique Jebbink

Get Social

Motivatie Mail!

Instagram

Dit vind je vast ook leuk…

Jezelf Vergelijken Werkt Niet! Dit Kun Je Beter Doen.

Jezelf Vergelijken Werkt Niet! Dit Kun Je Beter Doen.

Je herkent het vast wel, dat je jezelf vergelijkt met anderen. Dat je jezelf minder goed vind dat je het gevoel hebt dat wat jij allemaal gedaan hebt in het niet valt bij die ander, of simpelweg dat je een tikkeltje jaloezie voelt. Dat is jammer, want je hoeft...

Start Before You’re Ready – Simone Levie

Start Before You’re Ready – Simone Levie

Start before you're ready van Simone Levie is zo'n boek dat je in 1 keer uitleest. Je weet wel, zonder pauzes. Zo'n boek wat je mee neemt naar de wc, omdat je niet kunt stoppen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zit nooit lang op de wc. Is nou ook niet direct...

3 Boeken Over Burn-Out Voor Extra Motivatie

3 Boeken Over Burn-Out Voor Extra Motivatie

Ik schreef al eens over hoe je een burn-out kunt voorkomen en wat de symptomen zijn. Maar als je al het gevoel hebt dat je in een burn-out zit, wat kun je dan doen? Het allerbelangrijkste is rust, veel rust. Daarnaast moet je het de tijd geven. Het gaat voorbij, echt...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This