Selecteer een pagina
 

Happy Life 365 voor een leuker leven | Boek review

Het is weer zover. Ik heb weer een boek uitgelezen. Een boek wat ik graag met jullie wil delen, omdat ik er best wel wat inzichten uit heb gehaald. Ik heb dit jaar als doel om iedere maand minstens één boek te lezen. Voor sommige is dat misschien niet veel, maar ik merk dat ik heel erg in fases lees. De ene week lees ik er makkelijk twee uit, en soms lees ik gewoon twee maanden niets. Dat wil ik dit jaar anders doen, en in januari koos ik voor Happy life 365.

Ik ben dit jaar druk bezig met mijn doelen en dit boek past daar uitstekend bij. In Happy life 365 leert Kelly Weekers je in vijf delen hoe je een betere mindset voor jezelf ontwikkelt waar je gelukkiger van word. Nou ben ik zelf al behoorlijk gelukkig. Maar dat wil niet zeggen dat je niets kunt bijleren. Benieuwd naar mijn review? Lees dan snel verder!

happy life 365 voor een leuker leven boek review boek recensie happy life 365 recensie happy life 365 review

Happy Life 365 – Kelly Weekers

Inhoudelijk

Happy Life 365 gaat, zoals het boek zelf zegt, over “de no-nonsense denkwijze voor een leuker leven.” En daar is niets teveel mee gezegd. In het boek wordt onder andere uitgelegd hoe ons brein werkt. In begrijpelijke taal, en duidelijk met alleen de informatie die je nodig hebt. Dus niks moeilijke termen gewoon simpel uitgelegd. Dat is fijn, want zo is het voor iedereen te begrijpen.

Ook komt in dit boek een lifescan aan bod. Een scan waarmee je voor jezelf gaat uitzoeken hoe gelukkig je nu eigenlijk bent, en wat er nog beter kan. Ik kwam er zo bijvoorbeeld achter dat er best wat dingen beter kunnen, maar dat ik ook vrede heb met de situatie zoals deze nu is. Ik kwam tot de conclusie dat zolang ik aan mezelf blijf werken en ik mijn best doe ik tevreden ben. Ook niet altijd trouwens. Als ik ontzettend moe ben zonder reden ben ik ook wel eens verdrietig, leuk is anders. Maar zoals Kelly in dit boek ook verteld, negatieve emoties horen erbij, je moet er alleen niet in blijven hangen.

Het boek is fijn geschreven. Het leest lekker makkelijk weg en het is inderdaad no-nonsense. Ik heb hem in een paar avonden uitgelezen. Happy life 365 zet je aan het denken over wat geluk nou echt voor jouw betekent.

happy life 365 voor een leuker leven boek review boek recensie happy life 365 recensie happy life 365 review

Leerde ik ook echt iets van Happy Life 365

Het korte antwoord is, ja. Het boek bevat heel veel tips die je meteen kan toepassen. Een eyeopener voor mij stond in deel 5 over piekeren. Ik ga je niet vertellen wat het was. Als je dat wil weten zal je het boek zelf moeten lezen. Maar ik kan je zeggen dat ik nu mijn piekeren een halt toe kan roepen. Hoewel het soms alsnog flink tekeer gaat in mijn hoofd kan ik nu makkelijker stop zeggen tegen mezelf. Waardoor ik dus minder stress ervaar, en dat is heel fijn kan ik je vertellen.

Zou ik dit boek aanraden?

De ultieme vraag, zou ik Happy life 365 aanraden? Ja, ik denk dat iedereen wat kan hebben aan de tips in dit boek, want niemand is altijd gelukkig. Dus of je nu heel erg ongelukkig bent met je leven of juist hartstikke gelukkig, het maakt niet uit. Er staan genoeg tips in voor iedereen.

Normaal doe ik aan het eind van een boekreview altijd even de plus en minpunten opschrijven over het boek, maar als ik heel eerlijk ben kan ik voor dit boek geen minpunten bedenken. Misschien niet heel kritisch van mijn kant, maar ik vind het echt een goed en waardevol boek en heb me tijdens het lezen nergens aan gestoord. Dus dan hier nog maar even de pluspunten op een rijtje.

Pluspunten

  • Fijn geschreven, leest lekker makkelijk weg.
  • Echt no-nonsense en totaal geen zweverige self help.
  • Tips waar je echt iets aan hebt en waar je direct mee aan de slag kan.

Minpunten

  • Ik kon ze niet ontdekken.

Ben je nou ook zo nieuwsgierig? Kan ik me helemaal voorstellen na deze raving review. Ik kocht hem in de lokale boekhandel dus daar is hij zeker te vinden, maar gelukkig hebben we ook nog Bol.com mocht je het te druk hebben of gewoon geen zin, kan ook. Je vindt happy life 365 hier voor €20,99. Vergeet niet in de sidebar eens te kijken in mijn boeken wishlist! Daar staan ook een paar hele leuke boeken tussen.


Pin It on Pinterest

Share This