Selecteer een pagina
 

Het is oké als je even geen inspiratie hebt

door | feb 22, 2019 | Uncategorized | 0 Reacties

Je kent het wel, die momenten dat je even totaal geen inspiratie hebt. Ik heb ze regelmatig. Dan wil ik wel schrijven maar er komt niets uit mijn vingers. Ik staar meestal 10 minuten naar een leeg document, zonder succes. Hoe graag je ook zou willen, je kunt jezelf niet dwingen om inspiratie te hebben. Het leuke (en lastige) aan inspiratie is dat het komt en gaat. Soms heb je een goede dag, en soms niet. En uit mijn ervaring is gebleken dat er tegen vechten meestal niet helpt. Maar wat kun je dan doen, om wel productief te blijven en hopelijk die inspiratie sneller weer terug te hebben? Dat ga ik je uitleggen.

het is oke als je even geen inspiratie hebt

Het is oké als je even geen inspiratie hebt

Laat het los

Je kan je er de hele dag druk om maken, dat je geen inspiratie hebt. Dat er geen nieuwe blogpost online kan omdat je niet ver genoeg vooruit hebt gewerkt, of dat die e-mail nieuwsbrief deze week even iets later is. Ja, dat is balen, maar geen man overboord. Zoals ik al zei net, je kunt inspiratie niet dwingen. Dus voor nu, laat het los.

Iets anders doen

Er zijn waarschijnlijk genoeg taken die je voor je blog of bedrijf nog moet doen. Taken waar je niet perse inspiratie voor nodig hebt, zoals de boekhouding of je e-mails beantwoorden. Ga hier dan even mee aan de slag. Deze taken zijn net zo belangrijk voor groei als content creëren en geven je meteen wat afleiding.

Inspiratie opdoen bij anderen

Inspiratie opdoen bij anderen is een handige manier om zelf weer wat inspiratie terug te krijgen. Maar je moet hier wel mee opletten. Het is niet de bedoeling dat je content gaat kopiëren of namaken. Daar wordt niemand gelukkiger van, jij niet, en je lezers ook niet. Want zoiets komt altijd uit.

Inspiratie aantrekken

Of je inspiratie echt bewust kunt aantrekken weet ik niet, ik weet wel dat ik meer kans op inspiratie heb als ik goed voor mezelf zorg. Op tijd opstaan is daar één van, als ik net wakker ben, ben ik een stuk productiever en komt de inspiratie ook veel makkelijker. Daarbij scheelt het ook als ik fris gedouched ben en wat gegeten heb.

Maak meteen gebruik van je inspiratie

Voel je je geïnspireerd? Maak er dan meteen gebruik van en ga aan de slag met je content. Maak een contentkalender voor de komende maand zodat je weet waar je over kan schrijven. Schrijf wat blogposts of emails vooruit en doe je fotografie het liefst meteen. Als jij effectief gebruikt maakt van je inspiratie is het helemaal niet erg als je het eventjes niet hebt. Je hebt namelijk dan iets om op terug te vallen.

Leuk is het niet, als je aan de slag wil maar je hebt geen inspiratie. Toch is er prima omheen te werken en als je weet op welke momenten jij vooral geïnspireerd bent en op welke juist niet kun je daar handig gebruik van maken. Maak hiervoor je eigen strategie, ik weet dat veel mensen het fijn vinden om even te gaan wandelen om hun hoofd leeg te maken en er weer fris tegenaan te kunnen. Kijk wat voor jou werkt. Dan komt die inspiratie vanzelf, of niet en dat is ook oké.Dit wil je misschien ook lezen:

8 Dingen om ja tegen te zeggen vanaf nu

5 Mega inspirerende Ted Talks voor tussendoor

5 Doelen ter inspiratie voor jouw 2019

Hey jij!

Hey jij, leuk je te zien! Op deze blog kun je allerlei info vinden over mentale gezondheid en persoonlijke groei. Want wie wil er nou niet lekker in zijn vel zitten en goed voor zichzelf zorgen? Pak een kop koffie of thee en ga lekker lezen!

Monique Jebbink

Get Social

Motivatie Mail!

Instagram

februari 22, 2019

Dit vind je vast ook leuk…

Happy Life 365 voor een leuker leven | Boek review

Happy Life 365 voor een leuker leven | Boek review

Het is weer zover. Ik heb weer een boek uitgelezen. Een boek wat ik graag met jullie wil delen, omdat ik er best wel wat inzichten uit heb gehaald. Ik heb dit jaar als doel om iedere maand minstens één boek te lezen. Voor sommige is dat misschien niet veel, maar ik...

Mijn belangrijkste lessen uit de Miracle Morning

Mijn belangrijkste lessen uit de Miracle Morning

Afgelopen maand deelde ik mijn review over het boek Miracle Morning. Maar wat is me in die tijd allemaal bijgebleven, en hoe zien mijn ochtenden er nu uit? Het leek me leuk om een kleine recap te doen en terug te kijken op de afgelopen maand. Want een boek lezen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This