Selecteer een pagina
 

Hoe je al je dromen ECHT waarmaakt

Dromen, iedereen heeft ze. Dingen die je echt zo graag wil dat je er alles voor over hebt. Maar die dromen bereik je niet zomaar, daar moet je hard voor werken. Maar hoe maak je je droom nou echt waar? Je kunt er wel hard voor werken maar als je het niet slim aanpakt kom je er nooit. Dus vertel ik je wat je wel moet doen om je droom echt waar te maken.

Zorg voor een duidelijke visie

Weten wat je wil is het allerbelangrijkste, maar niet altijd even makkelijk. Ik ben zelf erg wispelturig en mijn dromen veranderen dan ook nogal eens van koers. Toch is het in grote lijnen wel hetzelfde, namelijk gelukkig zijn.

Schrijf eens op papier wat je ultieme droom is. Wat is nou echt dat gene wat je wil bereiken in het leven. Wat wil je hebben of doen zodat je leven echt compleet is. Als je dit weet kan je aan de slag.

Visualiseer

Je hebt een visie, je weet wat je droom is. Nu is het belangrijk om dit te visualiseren voor jezelf. Maak bijvoorbeeld een moodboard en kijk hier iedere dag even naar. Op die manier blijf je continu bezig met je droom en blijf je jezelf herinneren aan je doel.

Je kan bijvoorbeeld via canva een achtergrond moodboard maken, voor bijvoorbeeld je computer of je telefoon. Dit is niet alleen super leuk om te doen, maar het helpt je ook bij het visualiseren van je dromen.

hoe je je dromen echt waarmaakt

Maak een actieplan

Een actieplan is een plan met je doelen. Wat moet je doen om je droom – ultieme doel – te bereiken. Als eerste ga je dat ultieme doel opbreken in kleinere doelen. Bijvoorbeeld in een jaar doel. Welk doel heb je dit jaar om dat ultieme doel te bereiken. Of maak het nog kleiner en maak net als ik, kwartaal doelen.

Vervolgens ga je voor deze doelen taken uitschrijven. Wat moet je allemaal doen om deze doelen te bereiken. Schrijf alles op, ook de taken die klein en simpel lijken. Als laatste ga je deze taken plannen in je agenda. Wanneer ga je wat doen. Ik doe dit zelf het liefst met sticky notes zodat ik nog kan schuiven mocht het nodig zijn. Als je voor een heel kwartaal of jaar plant kan er namelijk altijd eens iets tussenkomen.

Lees ook: Doelen stellen en behalen

Opgeven is geen optie

Als je opgeeft geef je eigenlijk toe aan je zwakte, en dat is zonde. Het zal heus niet altijd makkelijk zijn en je mag best soms even een pauze inlassen en niet met je droom bezig zijn. Maar geef niet op. Uiteindelijk wil je die droom niet voor niks bereiken.

Fouten maken is heel normaal en kan een reden zijn om op te geven. Maar in plaats van je laten demotiveren door je fouten, kan je er veel beter van leren. Pak het de volgende keer gewoon net even anders aan dan gaat het vast beter.

Ook als het moeilijk is, is het belangrijk om wel positief te blijven. Met klagen bereik je niks behalve een verkeerde mindset. En dat is nou net wat we niet willen. Als je niet lekker in je vel zit is het veel moeilijker om aan je droom te werken. Probeer dus positief te blijven. Ook als het even tegenzit.

Lees ook: Je succesvol voelen
Als je al deze dingen doet weet ik zeker dat je je dromen zal bereiken. En nee, dit gebeurt niet in zomaar in eens. Het is hard werken, maar als jij alles op alles zet om je dromen waar te maken dan zal het je zeker lukken. Dat beloof ik je.

Pin It on Pinterest

Share This