Selecteer een pagina
 

Je Succesvol Voelen | Het Lukt Je Met Deze 3 Tips

door | jul 20, 2018 | Mindset | 9 reacties

Succesvol worden is voor veel mensen een streven. Iets waar ze hun hele leven naartoe werken. Maar wanneer ben je nou eigenlijk succesvol en hoe kan je dat succes nou net even wat makkelijker bereiken. Ik heb helaas niet de gouden formule, wel heb ik wat tips voor je eigen welzijn. Tips die jou zullen helpen op je weg naar succes. Want als jij lekker in je vel zit, ben je al halverwege succes.


Succes

Laten we voorop stellen dat succes voor iedereen anders is. De een wil uitblinken in haar carrière, de ander wil de leukste moeder op het schoolplein zijn. Jou dromen en jouw visies zullen uiteindelijk bepalen wat succes voor jou betekent. Zet eens op een rijtje wat je graag wilt bereiken in het leven en hoe je dit van plan bent om te doen. Door je visie op papier te zetten zul je dat gevoel van succes veel sneller bereiken.

Er zijn twee soorten succes. Succesvol zijn en je succesvol voelen. Je kan iemand anders namelijk ontzettend succesvol vinden, maar dat wil niet zeggen dat deze persoon zich ook succesvol voelt. Het succes gevoel ervaar je door iets in jouw ogen goed te doen, een prestatie behalen. Houd er rekening mee dat dit gevoel ook weer vervaagd. Je succesvol voelen kost dan ook veel werk.

Succesvol zijn aan de andere kant is maar relatief. Iedereen denkt anders over wie zij succesvol vinden. Dit is dan ook persoonlijk. Natuurlijk zijn er bepaalde ideeën over wie wel of niet succesvol zijn, maar die zijn vaak gebaseerd op een ideaalbeeld. Daarom denk ik dat je succesvol voelen veel belangrijker is dan succesvol zijn. Want wat maakt het uit wat iemand anders over je denkt, zolang jij je maar goed voelt. Zullen we het dan nu hebben over die tips? Ja? Mooi, komtie…

Lees ook: 10 Gewoontes van succesvolle Girlbosses

succesvol voelen

Zorg goed voor jezelf

Je succesvol voelen begint bij jezelf. Als jij lekker in je vel zit en goed voor jezelf zorgt is het veel makkelijker om aan dat succes te werken. Zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk en om gezond en regelmatig te eten, klinkt logisch en natuurlijk wist je dat allang. Maar doe je het ook? Ik merk namelijk aan mezelf dat het soms echt wel fijn is om een lekkere vette hamburger te bestellen, of dat ik s’ ochtends het ontbijt een keertje oversla omdat ik haast heb. Het is niet zo erg als je dit af en toe doet, maar probeer er geen gewoonte van te maken.

Ook iets om op te letten is je dag en nacht ritme. Als je in de ochtend met veel energie op wil staan moet je genoeg slapen. Het beste is om op een vaste tijd naar bed te gaan en iedere ochtend op dezelfde tijd weer op te staan. Zo krijg je een vast ritme en zal je biologische klok je vanzelf wekken rond de tijd dat je op moet.

Bouw relaties op met mensen die je steunen

Soms leer je mensen kennen in het leven die achteraf helemaal niet zo leuk blijken te zijn. Mensen die je meer naar beneden halen als dat ze je steunen. Over dit type mens kan ik maar een ding zeggen. Ga er niet mee door, het kost je alleen maar ontzettend veel energie en deze mensen zijn nou eenmaal meer bezig met zichzelf als met jou.

Ga liever op zoek naar mensen die supportive zijn en die je verder helpen. Het heeft veel meer zin om je tijd te steken in mensen die het echt waard zijn als in van die toxic types. Als jij jezelf omringt met leuke en respectvolle mensen zal je jezelf een stuk beter en gewaardeerd gaan voelen.

Je hebt het geluk in het leven dat je vrienden kan kiezen. Je zit er niet aan vast en een vriendschap verbreken omdat iemand niet goed voor je is, is helemaal niet erg. Dat is kiezen voor jezelf en een grens trekken en dat is alleen maar goed.  

Geef nooit op

Succes komt niet zomaar aanwaaien. Het is niet iets wat je cadeau krijgt in het leven. Om je succesvol te voelen zal je continu aan je eigen succes moeten werken. Dat betekent doelen stellen en hier dag in dag uit aan werken. Bovenal betekent dat, niet opgeven. Het zal niet altijd makkelijk of leuk zijn. Maar het resultaat is dat wel want je zult je uiteindelijk succesvol gaan voelen en dat is een fijn gevoel kan ik je vertellen.

Hey jij!

Hey jij, leuk je te zien! Op deze blog kun je allerlei info vinden over mentale gezondheid en persoonlijke groei. Want wie wil er nou niet lekker in zijn vel zitten en goed voor zichzelf zorgen? Pak een kop koffie of thee en ga lekker lezen!

Monique Jebbink

Get Social

Motivatie Mail!

Instagram

juli 20, 2018

Dit vind je vast ook leuk…

Jezelf Vergelijken Werkt Niet! Dit Kun Je Beter Doen.

Jezelf Vergelijken Werkt Niet! Dit Kun Je Beter Doen.

Je herkent het vast wel, dat je jezelf vergelijkt met anderen. Dat je jezelf minder goed vind dat je het gevoel hebt dat wat jij allemaal gedaan hebt in het niet valt bij die ander, of simpelweg dat je een tikkeltje jaloezie voelt. Dat is jammer, want je hoeft...

3 Boeken Over Burn-Out Voor Extra Motivatie

3 Boeken Over Burn-Out Voor Extra Motivatie

Ik schreef al eens over hoe je een burn-out kunt voorkomen en wat de symptomen zijn. Maar als je al het gevoel hebt dat je in een burn-out zit, wat kun je dan doen? Het allerbelangrijkste is rust, veel rust. Daarnaast moet je het de tijd geven. Het gaat voorbij, echt...

Jezelf klaarstomen voor een succesvolle maandag

Jezelf klaarstomen voor een succesvolle maandag

Maandagen de een houd ervan, de ander heeft er een hekel aan. Zelf ben ik fan, ik ben aan het begin van de week veel productiever en heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan. Maar ik ken genoeg mensen die op maandag echt last hebben van opstartproblemen. Of je...

9 Reacties

 1. Bella Beauty

  Wauw mooi omschreven, voor mij is ‘succesvol’ dat je kan zeggen dat je leeft & geniet van het leven, dat je doet wat je gelukkig maakt en voldoening geeft binnen de mogelijkheden die je kan..

  Antwoord
  • Monique Jebbink

   Ik ben het helemaal met je eens, in mijn ogen is geluk het ultieme succes!

   Antwoord
 2. missclumsy96

  Mooi geschreven, succes is inderdaad voor iedereen anders.

  Antwoord
 3. Globalizious

  Mooi stuk dit. Goed om weer even bij stil te staan en te realiseren dat succes zoveel verschillende vormen kent.

  Antwoord
 4. Wanda

  Goed voor jezelf zorgen… zo ontzettend belangrijk maar ik moet bekennen dat het er nog weleens bij in wil schieten en dat ik echt gewoon meer tijd voor mezelf moet vrijmaken.

  Antwoord
 5. wherewillshego

  Mooi geschreven! Fijne mensen om je heen doen inderdaad heel veel!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This