Selecteer een pagina
 

Miracle Morning 6 gewoontes voor succesvollere ochtenden | Boekreview

door | feb 18, 2019 | Uncategorized | 0 Reacties

Ik heb weer een boek uitgelezen en wel in record tempo. Ik lees van mezelf best snel, maar kan bij de meeste boeken mijn aandacht er niet zo lang bijhouden. Bij dit boek was dat anders. Ik las Miracle Morning van Hal Elrod. Een boek met tips voor een succesvolle ochtend voor 8 uur. Vandaag ga ik je vertellen wat ik van het boek vond en of het een aanrader is dus lees snel verder.

Miracle morning van Hal Elrod 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8 uur. 6 gewoontes voor succesvollere ochtenden.

Miracle Morning – Hal Erold

Inhoud

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, ik vond het geen fijn boek. Toch las ik hem razendsnel uit en ik ga je vertellen waarom. Ik heb twee redenen waarom ik het geen fijn boek vond.

Namelijk één: omdat het ontzettend amerikaans is en dus behoorlijk overdreven allemaal. “Maak van je geluk een 10.” “95% leeft in middelmatigheid maar jij kan daar bovenuit stijgen.” In mijn ogen is ultiem geluk niet iets wat je continu ervaart, maar dat doet dit boek wel geloven. Ik vind dan ook dat het een onrealistisch beeld van geluk schetst. Je kunt niet je hele leven als een 10 ervaren, en in mijn ogen is een 8 ook al ontzettend goed.

Ten tweede heeft het boek in verhouding maar weinig concrete tips. Miracle Morning is ruim 200 pagina’s maar de pagina’s met daadwerkelijke informatie zijn schaars. Ik vind dat het vooral een hoop grootspraak is met zoals ik net al zei onrealistische uitkomsten.

Miracle morning van Hal Elrod 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8 uur. 6 gewoontes voor succesvollere ochtenden.

Heb ik iets geleerd van Miracle Morning

Maar waarom ik hem dan toch zo snel uitgelezen heb? Omdat de tips die er in staan wél waardevol zijn voor mij. Ik had voornamelijk veel aan de tips over opstaan. Ik heb altijd moeite gehad met uit bed komen, en door een chronische vermoeidheid slaap ik veel langer dan de gemiddelde Nederlander. Mijn doel was om, om 10 uur op te staan. En dat lukt me nu ook echt, en daar ben ik best wel trots op.

De life S.A.V.E.R.S in dit boek zijn interessant. Ik weet niet of ik ze allemaal blijf gebruiken, maar sommige dingen maken me wel productiever door de dag heen. Ik hoor veel positieve verhalen hierover dus ik ga nog even doorzetten. Misschien is mijn geluk dan op magische wijze ook iedere dag een 10 ;).

Zou ik dit boek aanraden

Ondanks dat ik het persoonlijk niet echt een fijn boek vind, heb ik er wel het een en ander van opgestoken. Zou ik het aanraden? Dat hangt ervan af wat je er uit denkt te halen. Ik ging er blanco in met als enige doel dat ik om 10 uur op wilde staan en een productief wilde zijn voor 12 uur. Dat lukt me nu, dus in die zin is dit boek geslaagd.

Als je door de overdreven toon heen kan lezen zou ik het boek aanraden. Kan je dat niet, zoek dan online even een samenvatting op. Dan weet je ook wat er in staat en kan je de tips alsnog gebruiken.

Pluspunten

  • Ik kan nu zonder problemen eerder uit bed komen dankzij de tips
  • Ik ben productiever in de ochtend dankzij de tips

Minpunten

  • Overdreven geschreven
  • Schetst een onrealistisch beeld van geluk
  • In verhouding met de hoeveelheid tips weinig concrete tips

Ben je toch nieuwsgierig geworden? Of denk je, zo slecht kan het toch helemaal niet zijn. Je kan het boek bestellen bij onder andere Bol.com. Je vindt hem hier voor €15-, Ondanks mijn review krijgt dit boek raving reviews online veel mensen vinden het dus wel een ontzettend goed boek. Mijn mening is dan ook maar een mening en wat jij ervan vindt zul je zelf moeten ontdekken.


Hey jij!

Hey jij, leuk je te zien! Op deze blog kun je allerlei info vinden over mentale gezondheid en persoonlijke groei. Want wie wil er nou niet lekker in zijn vel zitten en goed voor zichzelf zorgen? Pak een kop koffie of thee en ga lekker lezen!

Monique Jebbink

Get Social

Motivatie Mail!

Instagram

februari 18, 2019

Dit vind je vast ook leuk…

Happy Life 365 voor een leuker leven | Boek review

Happy Life 365 voor een leuker leven | Boek review

Het is weer zover. Ik heb weer een boek uitgelezen. Een boek wat ik graag met jullie wil delen, omdat ik er best wel wat inzichten uit heb gehaald. Ik heb dit jaar als doel om iedere maand minstens één boek te lezen. Voor sommige is dat misschien niet veel, maar ik...

Mijn belangrijkste lessen uit de Miracle Morning

Mijn belangrijkste lessen uit de Miracle Morning

Afgelopen maand deelde ik mijn review over het boek Miracle Morning. Maar wat is me in die tijd allemaal bijgebleven, en hoe zien mijn ochtenden er nu uit? Het leek me leuk om een kleine recap te doen en terug te kijken op de afgelopen maand. Want een boek lezen is...

Het is oké als je even geen inspiratie hebt

Het is oké als je even geen inspiratie hebt

Je kent het wel, die momenten dat je even totaal geen inspiratie hebt. Ik heb ze regelmatig. Dan wil ik wel schrijven maar er komt niets uit mijn vingers. Ik staar meestal 10 minuten naar een leeg document, zonder succes. Hoe graag je ook zou willen, je kunt jezelf...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This