Selecteer een pagina
 

Persoonlijke doelen stellen, hoe doe je dat

3 keer in de week sporten, meer boeken lezen of het huis beter schoon houden. Zomaar wat persoonlijke doelen die je zou kunnen hebben. Het hebben van persoonlijke doelen is belangrijk als je jezelf wil blijven ontwikkelen. Waarom dat belangrijk is en hoe je ze ook echt gaat behalen vertel ik je in dit artikel. Lees dus vooral verder als je ook persoonlijke doelen stellen wil in je dagelijks leven.

Persoonlijke doelen stellen, hoe doe je dat

Waarom persoonlijke doelen zo belangrijk zijn

Het stellen van doelen is in zijn algemeen heel belangrijk. Waarschijnlijk stel je al zakelijke doelen, op je werk of voor je bedrijf, maar persoonlijke doelen worden vaak vergeten. Jezelf ontwikkelen, nieuwe dingen leren en lekkerder in je vel zitten is toch minstens zo belangrijk.

Het stellen van doelen werkt motiverend. Je wil je doel graag behalen dus je gaat er hard voor aan de slag. Niet alleen dat, het stellen van een doel geeft ook houvast, je weet wat je wil en gaat aan de slag om dat te behalen.

persoonlijke doelen stellen hoe doe je dat

Hoe stel je persoonlijke doelen

Stap 1

Wat wil je graag leren, bereiken of doen in je leven. Ga er eens voor zitten en denk daar eens over na. Het beste is om gewoon eens te gaan schrijven. Niet te veel nadenken en gewoon opschrijven wat er in je opkomt. Het hoeft niet eens perse nu haalbaar te zijn. Schrijf gewoon op wat je echt heel graag wil.

Stap 2

In stap 2 gaan we een jaarplan maken. Wat heb je bij stap 1 opgeschreven wat je binnen een jaar zou kunnen bereiken. Ben realistisch. Het moet wel haalbaar zijn. Zijn je wensen en doelen bij stap 1 te groot? Breek ze dan op, hoe kan je dat grote doel kleiner maken in iets wat wel in een jaar lukt.

Stap 3

Aan het begin van ieder kwartaal ga je je doelen nog kleiner maken. Wat moet je doen in deze 3 maanden om je jaar doel te bereiken.

Stap 4

We maken het nog kleiner, wat moet je deze maand doen om je kwartaal doel te bereiken. Maak er dus een nog kleiner doel van.

Stap 5

Nu gaan we taken inplannen. Welke taken moet je uitvoeren om je doel van deze maand te bereiken. Pak je agenda erbij of maak er één aan op je telefoon en schrijf alle taken op die je moet doen. Van een boek lezen tot de was doen het maakt niet uit als het je maar dichter bij je doel brengt.

Stap 6

Dit blijf je het hele jaar herhalen en uiteindelijk zal je je doel behalen. Het kan zijn dat je jaar doel te groot blijkt te zijn. Dan moet je je jaar doel een beetje bijstellen, zodat het wel haalbaar blijft. Maar je mag jezelf tegelijkertijd ook best een beetje uitdagen. Blijf dus realistisch en kijk wat je aan kan.

Met dit stappenplan moet ook jou het lukken om persoonlijke doelen te stellen. Het is niet zo moeilijk, het is alleen even oefenen. Geef vooral niet op. Het is misschien niet altijd even makkelijk en soms heb je helemaal geen zin om aan je doelen te werken, maar ga door. Je kunt het!

 

Pin It on Pinterest

Share This