Snel zakelijke blogs schrijven voor de hele maand binnen 1 dag klaar!

Met je bedrijf heb je het waarschijnlijk al druk genoeg. Daar komt een hele hoop bij kijken ben ik achter gekomen, en dan ben ik nog niet eens officieel begonnen. Dan is het fijn als je je zakelijke blogs in 1 dag allemaal af kan maken, zodat je er de hele maand geen omkijken meer naar hebt. Nou moet ik erbij zeggen dat je hiervoor wel echt in de flow moet zitten. Het lukt mij namelijk niet altijd. Als ik me niet geïnspireerd genoeg voel, krijg ik het niet allemaal af in 1 dag. Maar we gaan even uit van een best case scenario hier. Zodat jij je blog content in 1 dag klaar hebt. 

Batching om snel je zakelijke blogs te schrijven!

De techniek waar we gebruik van maken heet batching. Dat houd eigenlijk in dat je dezelfde taak in 1 keer uitvoert. Klinkt lekker onduidelijk. Wat ik bedoel, is dat je begint met schrijven, alle blogposts in 1 keer en dan pas doorgaat naar de volgende taak. Zo werk je dus in etappes. Zo ga je je dag indelen. Welke stappen je dan aanhoudt, vertel ik je nu.

Ben je een beginnende blogger? Klik dan even hier dan vind je mijn 3 tips om goed beginnen met zakelijk bloggen!

Brainstormen

Je begint de ochtend met een korte brainstormsessie, een half uurtje is vaak al voldoende. Beantwoord voor jezelf de vraag, wat willen mijn lezers/klanten nog van mij leren. Met deze antwoorden ga je kijken of je al wat ideeën voor blogposts hebt. Schrijf alles op wat in je opkomt. Afhankelijk van hoeveel blogs je per maand wil schrijven zul je al een eind moeten komen. 

Schrijven

De volgende stap is om alle blogposts te gaan schrijven. Ik schrijf er meestal 4. Dat is voldoende voor een maand, maar kijk naar je frequentie en je energie hoeveel je er kan schrijven. Ik raad je ook aan om niet langer dan een ochtend te schrijven. Je hoeft ook nog niet perfect te schrijven, editen en controleren doen we later. Na de lunch gaan we de volgende batch doen. 

Afbeeldingen

Na de lunch gaan we verder met de afbeeldingen voor je blogs. Denk hierbij aan foto’s, maar ook aan de afbeeldingen voor social media zoals Pinterest en Instagram. Zorg dat je alles klaar hebt staan om straks in te plannen. Het maakt niet zoveel uit of je zelf foto’s maakt of stock foto’s gebruikt, maar met je eigen foto’s ben je gewoon wat langer bezig. Blijk je echt tijd te kort te komen dan kun je het batchen ook over meerdere dagen verspreiden.

Enkele goede stockfoto sites zijn:

Zelf maak ik nu gebruik van Girlboss stock. Voor bijvoorbeeld mijn Pinterest afbeeldingen.

Controleren

Als je afbeeldingen klaar zijn ga je weer met frisse zin je blogs controleren. Check op spelfouten, kromme zinnen en kijk ook of je verhaal kloppend is en of informatie juist is. Door dit niet direct na het schrijven te doen kijk je weer met nieuwe energie waardoor fouten die je anders niet op zouden vallen nu ineens wel zichtbaar worden.

Inplannen

Als laatste ga je je blogs en social media inplannen. Door het in te plannen gaat alles automatisch en heb je er nauwelijks nog omkijken naar je blogs. Behalve dan reageren op comments en berichten. Inplannen kan snel, ik ben meestal met een minuutje of 10 wel klaar per blog. En dan heb je al je zakelijke blogs weer klaar staan, en dat allemaal in 1 dag!

Kleine recap. Nog sneller bloggen doe je door gebruik te maken van batching. In de ochtend brainstorm je en schrijf je je content. In de middag maak je foto’s, controleer je je teksten en plan je je zakelijke blogs in op zowel je blog als op social media. Simpel en vooral heel effectief. Ga jij dit proberen?

Vindt jij dit toch allemaal een beetje veel werk en zou je je blog content veel liever uitbesteden. Neem dan even contact met me op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!