Selecteer een pagina
 
fitter op staan

Geen ochtendmens? Met deze 4 tips sta je een stuk fijner op

door | sep 24, 2018 | Mindset | 0 Reacties

Ik ben vast niet de enige die in de ochtenden niet op haar best is. Als ik net wakker ben, ben ik echt helemaal niks waard. Ik heb gewoon even de tijd nodig om wakker te worden en op te starten. Als je net als mij last hebt van opstartproblemen dan is dit artikel helemaal geschikt voor jou. Want ik geef mijn tips om fitter op te staan in de ochtend zodat je de dag wat makkelijker doorkomt.

Probeer niet te lang te snoozen

Het is heerlijk om wat langer te blijven liggen, maar uiteindelijk word je van snoozen niet echt fitter. Eerder het tegenovergestelde. De kans is groot dat je na het snoozen een beetje gaar bent. En dat is niet de start die je het liefste hebt in de ochtend. Dus probeer meteen wakker te worden. Zelf pak ik vaak mijn telefoon en ga ik even scrollen door Twitter en Instagram. Daardoor ben ik in ieder geval wakker en kan ik toch nog even blijven liggen.

Zet muziek aan

Muziek is een echte mood booster. Ik vind het dan ook lekker om tijdens het klaarmaken muziek aan te zetten. Kies voor vrolijke motiverende muziek. Het houd je wakker en is goed voor je stemming. Het motiveert mij om aan de slag te gaan met mijn taken. Die motivatie kan ik, zeker in de ochtend, goed gebruiken.

fitter op staan

Vergeet niet de ontbijten

In de ochtend is het belangrijk om goed te eten. Je hebt extra brandstof nodig om de dag door te komen. Niet iedereen kan even goed ontbijten. Ik ben zo iemand die maar met moeite iets weg krijgt. Probeer toch iets te pakken, al is het maar een stuk fruit of een granenreep. Je lichaam heeft brandstof nodig en zeker als je een lange dag voor de boeg hebt is dit ontzettend belangrijk.

Vind een routine die bij jou past

De een vindt het fijn om in de ochtend te douchen, de ander doet dat niet iedere dag. Sommige mensen dragen elke dag make up en anderen weer niet. Hoe jij je ochtend in deelt is helemaal aan jou. Maar probeer een manier te vinden die bij jou past. Vind jij het fijn om iedere dag uitgebreid te ontbijten maak daar dan wat extra tijd voor en doe dat dan ook.

In de ochtend dingen doen die jij fijn vindt zullen je stemming een hoop goed doen. Dat betekent dat jij fijner aan je dag begint en dat je dus lekkerder in je vel zit. Een routine vinden vergt wat tijd. Maar als je eenmaal gevonden hebt wat bij jou past zul je daar veel profijt van hebben.

Als laatste wil ik nog even zeggen dat er geen goed of fout is. Je moet gewoon doen waar jij je prettig bij voelt. Hoe een ander zijn ochtend in planned heeft niks te maken met hoe jij dat doet. Doe wat jij fijn vind en hou je daar ook aan. Succes met het vinden van jouw routine.

 

Hey jij!

Hey jij, leuk je te zien! Op deze blog kun je allerlei info vinden over mentale gezondheid en persoonlijke groei. Want wie wil er nou niet lekker in zijn vel zitten en goed voor zichzelf zorgen? Pak een kop koffie of thee en ga lekker lezen!

Monique Jebbink

Get Social

Motivatie Mail!

Instagram

september 24, 2018

Dit vind je vast ook leuk…

Jezelf Vergelijken Werkt Niet! Dit Kun Je Beter Doen.

Jezelf Vergelijken Werkt Niet! Dit Kun Je Beter Doen.

Je herkent het vast wel, dat je jezelf vergelijkt met anderen. Dat je jezelf minder goed vind dat je het gevoel hebt dat wat jij allemaal gedaan hebt in het niet valt bij die ander, of simpelweg dat je een tikkeltje jaloezie voelt. Dat is jammer, want je hoeft...

3 Boeken Over Burn-Out Voor Extra Motivatie

3 Boeken Over Burn-Out Voor Extra Motivatie

Ik schreef al eens over hoe je een burn-out kunt voorkomen en wat de symptomen zijn. Maar als je al het gevoel hebt dat je in een burn-out zit, wat kun je dan doen? Het allerbelangrijkste is rust, veel rust. Daarnaast moet je het de tijd geven. Het gaat voorbij, echt...

Jezelf klaarstomen voor een succesvolle maandag

Jezelf klaarstomen voor een succesvolle maandag

Maandagen de een houd ervan, de ander heeft er een hekel aan. Zelf ben ik fan, ik ben aan het begin van de week veel productiever en heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan. Maar ik ken genoeg mensen die op maandag echt last hebben van opstartproblemen. Of je...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This