Selecteer een pagina
 

Start before you’re ready | boek review

Het is alweer even geleden dat ik een boek review plaatste op de blog. Toch heb ik niet stil gezeten, ik heb heel wat boeken uitgelezen. Een van mijn favorieten deel ik vandaag met je, namelijk start before you’re ready van Simone Levie. Dit boek kwam voor mij op het ideale moment ik kon wel een schop onder mijn kont gebruiken en daar is dit boek ideaal voor.

Simone Levie had ik al een aantal keer voorbij zien komen online. Ze is een grote online ondernemer die onder andere online programma’s aanbiedt. Iets waar ik zelf op het moment ook mee bezig ben. Daarom was ik meteen nieuwsgierig naar haar boek. Ik bestelde hem dan ook meteen toen ik hem voorbij zag komen op Instagram. Benieuwd naar mijn review/recensie? Lees dan snel verder.

Start before you’re ready – Simone Levie

Inhoud

Zoals ik al zei is dit boek ideaal als je een schop onder je kont nodig hebt. Om aan de slag te gaan met wat jij graag wil bereiken, jouw dromen te ontdekken en je angsten te overwinnen. Simone is persoonlijk in haar boek en vertelt een indringend verhaal. Ik waardeer haar lef enorm en het geeft je het gevoel dat als zij het kan, jij het ook kunt. Dit zorgt voor een extra motivatie booster.

Het boek bestaat uit twee delen. In deel één ga je ontdekken wie jij nou eigenlijk zelf bent. Wat je dromen zijn, waar je goed in bent en waar je talenten liggen, maar ook hoe je voorbij de dingen komt die je tegenhouden. Vooral haar kijk op angsten overwinnen vond ik heel inspirerend. Ik heb al sinds mijn tienerjaren een angststoornis en vind het altijd heel boeiend om andermans kijk op angst te zien. Dit geeft me altijd weer nieuwe inzichten die ik kan gebruiken in mijn strijd tegen mijn angsten.

In deel 2 ga je echt aan de slag. Fuck it, gewoon doen zoals Simone zou zeggen. Dit is het meest motiverende deel wat je echt de kracht geeft om aan de slag te gaan met je dromen waarmaken. Geen enkele droom is onmogelijk zolang je maar niet opgeeft en soms een beetje creatief bent.

Heb ik iets geleerd van start before you’re ready?

Ik heb vooral geleerd dat je niet moet opgeven. Het is niet altijd makkelijk, het is zelfs veel vaker moeilijk, maar als je iets echt wil dan kan je het. Een kwestie van doorzetten en beginnen voor je er klaar voor bent. Start before you’re ready.

Ook haar hoofdstuk over geld vond ik heel inspirerend en ik leerde daar dat hoe meer geld je verdiend, hoe meer je ook kan terug geven aan de wereld. Aan de mensen waar je om geeft aan de dingen die jij belangrijk vindt. Geld is er in overvloed en dat jij meer verdiend betekent niet dat iemand anders minder verdiend.

Zou ik dit boek aanraden?

Jazeker! Simone weet precies wat ze moet zeggen om je te inspireren en motiveren. Zit jij nu op een moment in je leven waarbij je niet zo goed weet hoe nu verder. Heb je wel dromen maar weet je niet hoe je ze waar moet maken en kan je wel een schop onder je kont gebruiken. Dan is Start before you’re ready voor jou.

Pluspunten

  • Motiverend en inspirerend
  • Heel fijn geschreven
  • Persoonlijk
  • Concreet
  • Mooi vormgegeven met leuke illustraties

Minpunten

  • Hij was veel te snel uit 😉

Benieuwd geworden? Wat ik me heel goed kan voorstellen. Je koopt het boek onder andere via Bol.com en dat doe je hier.


Pin It on Pinterest

Share This