Ik deel in deze blog alle redenen waarom zakelijk bloggen zo belangrijk is voor mijn bedrijf en dat zijn er nogal wat, van automatiseren tot droomklanten. | Zakelijk bloggen | Waarom Zakelijk bloggen | Zakelijk bloggen voor je bedrijf | Bloggen als online marketing tool | Online marketing | Bloggen als ondernermer | Verkopen met je blog | Zakelijke blog tips |

Oké ik wil het even ergens met je over hebben, ja kom ik weer aan met waarom zakelijk bloggen zo geweldig is. Maar er is iets wat me opvalt bij veel ondernemers en het doet haast pijn om te zien. Nou vooruit, dat is misschien een beetje overdreven, maar het is wel een blogpost waard. Want bloggen is écht onmisbaar voor jouw bedrijf. En toch zie ik het zoveel ondernemers niet meer doen. 

Ik kan me voorstellen dat je nu denkt, “Mo doe eens even rustig, bloggen is niet de enige en beste manier om aan nieuwe klanten te komen.” En daar heb je absoluut gelijk in, er zijn enorm veel vormen van (online) marketing en wat de perfecte manier is is afhankelijk van jou als persoon en je bedrijf. Maar eerlijk, ik kan wel 100 redenen bedenken waarom zakelijk bloggen amazing is. Ga ik niet doen, arme jij. Dan ben je morgen nog aan het lezen.

Daarbij is bloggen in combinatie met Pinterest natuurlijk mijn kindje, en over je eigen kind niets dan goeds. Daarom deel ik in deze blog alle redenen waarom zakelijk bloggen zo belangrijk is voor mijn bedrijf & dus ook waarom zakelijk bloggen zo interessant kan zijn voor jou. Dan kun jij zelf kijken of dit voor jou ook van toepassing is en misschien ruil jij aan het einde van deze blog jouw kindje wel in voor die van mij ;).

Dit is waarom zakelijk bloggen onmisbaar is binnen jouw online marketing

Zichtbaarheid, maar dan makkelijk

Zoekmachines zijn gek op actieve websites, maar ik bedoel dus echt zo gek als een biertje is op bitterballen. 2 handen op 1 buik, onafscheidelijk, liefde voor altijd. Daarom is het dus belangrijk dat jij regelmatig nieuwe content deelt op je website. Blogs geven de mogelijkheid om heel regelmatig nieuwe content te delen waar niet alleen zoekmachines blij van worden, maar ook jouw website bezoekers.

Als je je blogs dan ook nog eens gaat optimaliseren met keywords en dus nog aantrekkelijker gaat maken voor zoekmachines kun je op de automatische piloot bezoekers op je website krijgen. Gratis, dus zonder te adverteren. Met zakelijk bloggen vergroot je dus je zichtbaarheid en het kost bij lange na niet zoveel tijd als Instagram.

Hubspot had ook het een en ander te vertellen over waarom zakelijk bloggen een kans is voor je online business. Klik hier om te lezen als je dat interessant vind.

Vertrouwen = Verkopen

Iets anders wat je kunt bereiken met je zakelijke blog is vertrouwen winnen bij jouw ideale klant. Wist je dat vertrouwen een van de 4 belangrijkste koopmotieven is. Door in je blogs kennis te delen, te laten zien wat je in huis hebt, wat je weet en wat je kan laat jij de bezoekers op je website zien dat je een expert ben. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik koop liever bij iemand die aantoonbaar goed is in wat ze doet.

Nou zijn er veel verschillende manieren om vertrouwen te winnen. Expertstatus en kennis delen is daar één van, maar ook jouw persoonlijkheid heeft daar een groot aandeel aan. Het is human nature dat we graag kopen/samenwerken met mensen waar we mee kunnen levelen. Dat stukje herkenning zorgt dus voor vertrouwen, maar ook dat de mensen die jij gaat aantrekken passen bij jou als persoon. Win win situatie hiero.

Wil je een poging wagen? Zo begin je met bloggen < Klik >

Energie over voor dat wat écht belangrijk is

Dat zakelijk bloggen hé, kun je zo gek maken als je zelf wilt. Je zou, als je een beetje levensmoe bent er voor kunnen kiezen om iedere dag een blog online te zetten, iedere week of als je het zoals de meeste ondernemers al druk genoeg hebt met alle andere taken in je bedrijf eens per maand. Heck, al schrijf je er maar 4 per jaar. Dan nog zal je de effecten gaan zien. Bijvoorbeeld in die zoekresultaten. Serieus, Google will love you.

Maar het heeft nog meer voordelen, voordelen die jouw tijd gaan besparen. Want een blog leeft veel langer dan bijvoorbeeld die Instagram post van jou. Blogs staan voor altijd op jouw website en worden dus ook over een jaar, 5 jaar of 10 jaar nog gevonden in zoekmachines. Tenzij je de boel zelf offline haalt natuurlijk, maar zelfs dan zijn ze waarschijnlijk nog wel ergens op te duikelen. 

Ja, soms moet je blogs even een update geven en checken of de informatie die je eerder deelde nog wel relevant is. Dat is alleen écht veel minder werk dan continu nieuwe content te moeten bedenken en je hoeft ook veel minder moeite te doen om relevant te blijven. Van zakelijk bloggen krijg je dus geen burn-out. Moet je wel je eigen grenzen even in de gaten houden.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar social media levert mij meer stress op dan klanten. Het gevoel continu zichtbaar te moeten zijn en steeds maar weer nieuwe content te blijven delen is een enorme energie slurper. Als HSP’er zorgt dat vooral dat ik constant de focus verlies, want social media gaat allemaal zo snel. Op je eigen website bepaal jij het tempo en met een beetje kennis van zoekmachines blijft jouw content voor langere tijd vindbaar. Ideaal dus als dit herkenbaar voor je is.

Extra zakcentje met die zakelijke blog straks? Barbara verteld je waarom affiliate marketing een ideale manier is <Klik >

Klanten aantrekken waar je dus wél blij van wordt

Ik had het er al eerder over bij het stukje vertrouwen winnen en je expertstatus verhogen, maar ik wil hier toch nog iets dieper op in gaan. Want bloggen is een hele fijne manier om niet zomaar klanten aan te trekken, maar de juiste klanten aan te trekken. Hoe fijn is het namelijk, om met mensen te werken waar jij écht een klik mee hebt. Mensen die jou waarderen om wie jij bent en wat jij doet. Dan heb ik het voornamelijk over die combinatie ook, want er zijn genoeg mensen die doen wat jij doet, maar er is niemand zoals jij.

Laat dat dus ook vooral zien. Laat zien wie jij bent, vertel je verhaal, deel je humoristische anekdotes. Vooral, ben jezelf. Ga je niet voor doen als iemand anders, zeker niet als jij de drijvende kracht bent achter je bedrijf. Dan is jouw personal brand namelijk super belangrijk. Mensen die jou dan écht zien voor wie jij bent, die hebben niet zoveel overtuiging meer nodig. 

Zo kwam via via een nu klant bij mij op de website terecht. Op basis van de foto’s die ik op mijn website had, zei ze “Toen ik jouw foto zag op je website had ik meteen een goed gevoel” Besef dus dat zoiets simpels een grote impact kan hebben. Het laat zien waarom zakelijk bloggen voor je bedrijf zo waardevol kan zijn. Als een foto al zoveel impact heeft denk dan eens aan al die kennis die je deelt met een flinke dosis persoonlijkheid.

Jij bent en blijft de baas

Dan wil ik je nog even wat vragen, hoe afhankelijk ben jij nu van andere platformen? Dus wat gebeurt er als een Instagram, LinkedIn of Youtube ineens zou ophouden met bestaan? We vergeten vaak dat dit soort platformen ook het een en ander aan risico meenemen. Stel je eens voor dat bijna al je klanten kwijt raakt omdat je instagram account gehackt word en je plots, klap, boem alles kwijt bent.

Instagram is niet van jou, maar jouw website is dat wel. En hoewel je met je eigen website ook risico’s hebt, kun je deze risico’s veel makkelijker zelf dichttimmeren en ben je daarbij niet afhankelijk van derden.

Zolang jij met je eigen website oplet dat je niet gemakzuchtig word en dus, iedere week een back-up maakt, zo snel mogelijk je plugins update en regelmatig je wachtwoord veranderd blijf jij in controle. Ik ga je niet zeggen dat het volledig zonder risico’s is, want je hosting partij is ook nog in de picture, maar je bent wel zelf veel meer in controle.

Ik denk dat het wel duidelijk is waarom zakelijk bloggen voor jouw bedrijf veel voordelen heeft. Uiteindelijk zul jij de afweging moeten maken of het past bij jou. Ieder bedrijf is anders net als iedere ondernemer dat is, maar ik geloof echt dat er binnen iedere onderneming plek is voor een zakelijke blog. Er is altijd wel iets om over te schrijven, je kunt jouw potentiële klanten altijd iets leren. Vergeet niet dat jij de expert bent, iemand die bij jou terecht komt, is nog niet op het punt waar jij nu bent. Dus denk niet te moeilijk. Deel kennis, heb plezier en laat zien wie je bent. Ik weet honderdmiljoenmiljard procent zeker dat je er voldoening uit gaat halen! Heb je vragen over zakelijk bloggen? Drop ze in de comments, dan beantwoord ik ze met liefde.